Słodkie ziemniaczane Pone babci Pondelik
Słodki Potato Pone babci Pondelik może być tylko przystawką, której szukasz. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 15 porcji z 268 kalorii, 3G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz zmielone goździki, masło, słodkie ziemniaki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 26%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Pone Ze Słodkich Ziemniaków, Sweet Potato Pone (Belize), oraz Jazz Fest Sweet Potato Pone.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Posmaruj naczynie do pieczenia 9x13 cali.
Beat masło, cukier, melasa, cynamon, gałka muszkatołowa, goździki, i sól razem w dużej misce, aż będzie gładka. Wymieszaj słodkie ziemniaki, ekstrakt waniliowy, jajka i odparowane mleko, aż do równomiernego wymieszania.
Wlać do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż słodkie ziemniaki będą miękkie, a wierzch pone jest złoty kolor, około 1 godziny.