Słodkie i lepkie żeberka ze smażonym makaronem
Need a dairy free main course? Słodkie i lepkie żeberka ze smażonym makaronem mogą być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Na $3.55 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 58g białka, 71 g tłuszczu, oraz w sumie 1204 kalorii. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Jeśli masz sos sojowy, imbir, sok ananasowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 55 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 69%. Spróbuj Sweet & sticky Chicken noodles, Lepkie Chińskie Żeberka, oraz Wolno Gotowane Lepkie Żeberka Wieprzowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce ubij wszystkie składniki do marynaty.
Pokroić żeberka w pojedyncze żebra i włożyć do zamykanej plastikowej torby.
Wlać marynatę do worka i wrzucić do płaszcza.
Włóż torbę do dużej miski i przechowywać w lodówce, aby marynować przez co najmniej 2 godziny lub tak długo, jak na noc.
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Wyjmij żeberka zapasowe z marynaty i ułóż na blasze do pieczenia, przykryj folią i włóż otwory w folię, aby odpowietrzyć. Zamów marynatę.
Piec, aż żeberka będą miękkie, o 1 1/2 godziny.
W międzyczasie zalej zarezerwowaną marynatę do małego rondla i zagotuj na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować mieszaninę do grubości, o 30 protokół. Odstawić.
Po 1 1/2 godziny wyjąć folię z żeberek i podnieść temperaturę piekarnika do 400 stopni F. żeberka zalać zredukowaną marynatą i piec w piekarniku przez 5 minut. Obróć i ponownie podlej żeberka pozostałym sosem i piecz przez dodatkowe 5 minut.
Wyjąć z piekarnika i ułożyć żeberka na półmisku.
Podawać na gorąco ze smażonym makaronem.
Podgrzać 1 szklankę oleju rzepakowego w rondlu średnio ciężkich, do około 350 stopni F.
Pokrój owijki wonton na paski o szerokości 1/2 cala. Smażyć partiami na złoty kolor i odcedzić na talerzu wyłożonym brązową papierową torbą lub papierowymi ręcznikami.