Słodkie Ciasteczka Na Zakwasie
Słodkie ciasteczka na zakwasie to wegetariański przepis lakto ovo składający się z 24 porcji. Za 11 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 112 kalorii, 1 g białka i 4 g tłuszczu. 19 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka proszku do pieczenia, zakwasu, jajka i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Kilku osobom ten deser bardzo smakował. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 11% wyniku, co nie jest wynikiem wybitnym. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Roztopiony zakwas ze słodkiej papryki, Zakwas ze słodkich ziemniaków z pestkami dyni i Półksiężyce na zakwasie ze słodkim maślanym zakwasem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Blachę do pieczenia lekko natłuszczamy lub wykładamy papierem pergaminowym.
W dużej misce utrzyj masło lub margarynę z cukrem. Wbić jajko i słodki starter na zakwasie. Wymieszaj mąkę, sól, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i wanilię.
Mieszaj, aż będzie gładkie.
Nakładać łyżeczką ciasto na przygotowaną blachę do pieczenia.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 10 do 12 minut.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco
Ciasteczka można łączyć z kremowym sherry, maderą i prosecco. Słodkie, musujące Prosecco nie przytłacza prostego cukru i kruchych ciasteczek, słodka kremowa sherry uzupełnia korzenne ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie komponują się z ciasteczkami z orzechami. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.