Słodki Ser Baklava
Przepis Słodki ser Baklavan jest gotowy w około 1 godzinę i zdecydowanie jest doskonałym Wegetariańskie opcja dla miłośników Środkowo-Wschodniej żywności. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 233 kalorie. Ten przepis służy 20. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Kraft Recipes ma 1 fanów. Mieszanka cukru, donice orzechy włoskie, wanilia, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Miażdży Jessicę Merchant jak słodko, obsesję na punkcie serowego makaronu i sera , Plus gratisy, Baklava, oraz Baklava dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Połączyć orzechy włoskie, cukier i przyprawy; odstawić. Beat twarogu, 1/4 szklanki miodu, jajka i wanilii w dużej misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż dobrze wymieszane.
Warstwę phyllo w 13x9-calowej patelni do pieczenia, szczotkując każdy arkusz phyllo masłem i posypując okrągłą łyżkę stołową z mieszaniną orzechów równomiernie na każdym innym arkuszu phyllo.
Na wierzchu rozprowadzić masę z serem śmietankowym.
Piec 25 do 30 min. lub do momentu, aż mieszanina twarogu zostanie ustawiona.
Podgrzać pozostałą 1/4 szklanki miodu; skropić baklavą. Schłodzić do temperatury pokojowej przed cięciem, aby służyć. (Aby podawać schłodzone, baklavę przykryć folią i przechowywać w lodówce do 2 dni. Aby uzyskać najlepszy smak, wyjąć z lodówki około 30 minut. przed podaniem.)