Słodka Skórka Pomarańczowa
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać słodkie skórki pomarańczowej spróbować. Jedna porcja zawiera 122 kalorie, 1G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 20. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Udaj się do sklepu i odbierz pępkowe pomarańcze, cukier, skracanie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Czekoladowo-pomarańczowe garnki de Crème z kandyzowaną skórką pomarańczową, Pomarańczowa Skórka Czarna Herbata Sangria, oraz Kandyzowane Bułeczki Ze Skórką Pomarańczową.
Instrukcje
Nożem podziel skórkę z każdej pomarańczy na ćwiartki. Palcami usuń skórkę i przymocowany biały rdzeń.
Obrać w rondlu; przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia. Gotować, nieosłonięte, przez 30 minut.
Odcedzić i powtórzyć dwa razy.
Tymczasem w innym rondlu połącz 1 szklankę cukru, wody i soli. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do rozpuszczenia cukru.
Odcedzić skórkę i dodać do syropu. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień. Gotować na wolnym ogniu przez 50-60 minut lub aż syrop prawie całkowicie się wchłonie, od czasu do czasu mieszając. (Uważaj, aby zapobiec przypaleniu.)
Odcedzić pozostały syrop.
Ostudzić skórkę pomarańczową w jednej warstwie na wyłożonej folią blasze do pieczenia przez 1 godzinę.
Pokrój na 1/8 cala. do 1/4 cala. paski.
Pozostałą ilość cukru posypać 15-calowym cukrem. x 10 po. x 1-po. pan.
Posypać paski cukrem; wrzucić do herbu.
Odstawić na 8 godzin lub na noc, rzucając od czasu do czasu.
W razie potrzeby roztopić kawałki czekolady i skrócić; mieszać do uzyskania gładkiej masy. Zanurz jeden koniec każdego pomarańczowego paska w czekoladzie; pozwól, aby nadmiar kapał.
Odstawić na woskowanym papierze, aż zestaw. Przechowywać w szczelnym pojemniku do 3 tygodni.