Słodka cebula z Curry i natką pietruszki
Słodka cebula z Curry i natką pietruszki jest bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 142 kalorie, 2G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Mieszanka masła, bulion warzywny, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to TGIF część 2: Tilapia z Curry z karmelizowaną cebulą i puree z groszku, Sałatka marchewkowa z perłową cebulą i pietruszką, oraz Makaron z karmelizowaną cebulą, pomidorami, pietruszką i oliwkami.
Instrukcje
Roztopić masło na dużej patelni; wylać 2 łyżki i odstawić.
Dodać cebulę i szczyptę soli na patelni i wrzucić, aż równomiernie pokryte. Zwilżyć kawałek zmięty pergamin lub papier woskowy i naciśnij go na cebuli. Przykryć i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, ale nie rumiane, o 15 protokół.
Tymczasem doprowadzić duży rondel osolonej wody do wrzenia.
Dodać natkę pietruszki i blanszować, aż zwiędną, o 1 minutę.
Natkę pietruszki odcedzić i osuszyć, a następnie przełożyć do blendera.
Dodać zarezerwowane 2 łyżki roztopionego masła, bulion i sok z cytryny i puree, aż będzie gładka. Doprawić solą i pieprzem i przełożyć do małego rondla.
Toast curry w małej patelni na umiarkowanym ogniu, aż pachnące i lekko rumiane, o 30 sekund.
Delikatnie rozgrzać SOS Pietruszkowy i wyłożyć na talerze. Cebulę ułożyć na środku, posypać curry i podawać.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Tanian et Vincent Careme Terre Brulee Chenin Blanc. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Tania et Vincent Careme Terre Brulee Chenin Blanc]()
Tania et Vincent Careme Terre Brulee Chenin Blanc
#65 Wine Spectator Top 100 of 2019przyjemny Dla tłumu Chenin Blanc na każdą okazję, ta bujna butelkowanie zapewnia nuty wiciokrzewu i cytrusów, które są zrównoważone przez jasną, bezszwową kwasowość.