Słodka Ancho-Przetarta Spódnica Stek
Słodki stek z Ancho-przetartą spódnicą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,35 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 587 kalorii, 30g białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Jeśli masz tortille, olej canolan, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Spódnica stek z sosem Ancho-cebula stek, Stek Z Otartej Ancho Flanki, oraz Ancho-marynowany stek w spódnicy z ciepłą sałatką z Czarnej Fasoli.
Instrukcje
Rozgrzać olej rzepakowy w głębokiej patelni saute.
Dodać chiles i smażyć przez 30 sekund każdy.
Wyjąć, osuszyć na ręcznikach papierowych. Po lekko schłodzonym umieść chiles w blenderze. Powolnym, stałym strumieniem wlać do blendera olej używany do smażenia.
Dodaj brązowy cukier, czekoladę i sól. Mieszanina powinna być dość gruba. Odstawić.
Połącz czosnek, szalotkę, sól, pieprz i tylko tyle oliwy z oliwek, aby ledwo pokryć mięso. Przetrzyj spódnicę steak.In ciężka patelnia lub rondel na dużym ogniu, sear lub grill spódnica stek przez 10 minut, obracając często.
Ochłoń.Stek przykryć mieszanką chile.
Umieścić stek w piekarniku i zakończyć gotowanie przez 5-7 minut.
Wyjąć z piekarnika; pozostawić na 10 minut przed krojeniem i podawać ze świeżymi, sezonowymi warzywami i tortillami.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Winnica Goldschmidt Alexander Valley Chelsea Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot
Piękne czerwone aromaty malin, czarnej wiśni i przypraw. Pełne i okrągłe ze smakami śliwki, czerwonej porzeczki, jeżyny i liścia laurowego. Miękkie taniny nadają temu winu aksamitną gładkość, a czekoladowe wykończenie trwa i trwa.