Szyszki czekoladowo-migdałowe
Jeśli masz około 25 minut do spędzenia w kuchni, Szyszki Pinecone z Czekoladą i Migdałami mogą być doskonałym przepisem bezglutenowym, bezmlecznym i zgodnym z FODMAP, który warto wypróbować. Ten przepis jest dla 6 osób i kosztuje 1,39 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 497 kalorii , 9 g białka i 35 g tłuszczu . Mieszanka tłuszczu, migdałów, półsłodkich kawałków czekolady i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Sprawdza się dobrze jako dodatek. Jest on sponsorowany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 53% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Naleśniki Migdałowe z Ciemną Czekoladą z Sosem z Ciemnej Czekolady , Kwadraty z Masła Migdałowego i Czekolady oraz Batony Migdałowo- Czekoladowe z Karmelem .
Instrukcje
Podziel pastę migdałową na sześć równych porcji. Uformuj z każdej z nich stożek o wysokości około 3,8 cm i średnicy 2,5 cm. Zaczynając od podstawy, włóż w pastę spiczaste końce migdałów, aby przypominały szyszkę.
W naczyniu nadającym się do mikrofalówki rozpuść chipsy czekoladowe i tłuszcz; mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Wbij wykałaczkę w spód każdego rożka. Trzymając nad miską, nałóż roztopioną czekoladę na migdały (w razie potrzeby użyj drugiej wykałaczki, aby rozprowadzić czekoladę, całkowicie pokrywając migdały).
Ułożyć na kratce nad papierem woskowanym i odstawić, aż stwardnieje.