Szynka Szkliwiona Fig
Need a dairy free main course? Fig Glazed szynka może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 10 i kosztuje $2.26 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 98g białka, 77 g tłuszczu, oraz w sumie 1189 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Mieszanka wody, ocet jabłkowy, konfitury figowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać szynkę, można śledzić to danie główne z Jabłkowy Deser Graham jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jak zrobić figową polędwicę wieprzową na wiele posiłków, Domowe Fig Newtons, oraz Pieczone Figi Crostini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Trim szynki poprzez usunięcie zewnętrznej skóry / skórki, pozostawiając 1/4 cala tłuszczu. Ocena warstwy tłuszczu nożem do parowania w diamentowym wzorze.
Umieść szynkę, pokrój stronę w dół, na patelni lub dużym naczyniu do pieczenia.
Dodaj 1 1/2 szklanki wody i przykryj folią.
Piec przez 45 minut do 1 godziny.
W międzyczasie zrobić glazurę, ubijając wszystkie pozostałe składniki razem w rondlu na średnim ogniu. Dusić, często mieszając, aby zaparzyć smaki i przerzedzić konfitury, około 3 do 5 minut. Odstawić 1/4 szklanki glazury.
Zdjąć folię po ugotowaniu szynki przez 1 godzinę i posmarować ją szkliwem, przerabiając na partycje.
Piec szynkę, odsłonięte, kolejne 40 minut, fastrygowanie ponownie po 10 minutach.
Wyjmij szynkę z piekarnika, gdy temperatura wewnętrzna 140 stopni F zostanie osiągnięta na termometrze natychmiastowego odczytu.
Przełożyć szynkę na deskę do rzeźbienia i odstawić na 10 do 15 minut.
Odcedzić jak najwięcej tłuszczu, jak to możliwe, a następnie ubijać w zarezerwowanej 1/4 szklanki glazury. Doprowadzić patelnię do wrzenia na średnim ogniu, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż osiągnie pożądaną konsystencję. Przecedź do rozgrzanego sosu, aby uzyskać gładki sos, jeśli chcesz. Szynkę cienko pokroić i ułożyć na półmisku.