Szybki Rozmaryn-Rodzynkowa Focaccia
Focaccia szybko Rozmarynowo-rodzynkowa wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 153 kalorie, 4G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 27 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka ciasta chlebowego, rodzynki, białko jaja i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 10%, co jest improwizowalne. Spróbuj Jak zrobić Chleb Focaccia & rozmaryn czosnek Focaccia, Rozmaryn Focaccia, oraz Rozmaryn Focaccia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię; zagnieść w rozmarynie i rodzynkach. Pat ciasto na 9-calowe koło na dużej blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 15 minut lub do puffy.
Odkryj ciasto. Używając uchwytu drewnianej łyżki lub opuszków palców, zrób wgłębienia w wierzchu ciasta. Delikatnie posmaruj ciasto białkiem jajka.
Piec w 400 przez 20 minut lub aż zbrązowieje.
Pokroić w kliny i podawać na ciepło.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon