Szybki i łatwy szpinak kremowy
Need a bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawki? Szybki i łatwy szpinak śmietany może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 169 kalorii, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. 477 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka szalotki, szpinak, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 93%, co jest doskonałe. Spróbuj Szpinak Łatwy Kremowy, Szpinak Łatwy Kremowy, oraz Szpinak łatwy kremowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do dużego garnka do zupy wlać oliwę, umieścić na dużym ogniu, dodać szpinak i przykryć. Gotuj przez 1 minutę, odkrywaj i lekko mieszaj, aż większość liści będzie jasnozielona i zwiędnie, około 2 minut. Szpinak szybko odcedzić w sitku i przełożyć na talerz wyłożony 4 lub 5 ręcznikami papierowymi. Gdy ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, wycisnąć jak najwięcej płynu ze szpinaku, jak to możliwe.
Szpinak przełożyć na deskę do krojenia i grubo posiekać.
Wymieszać sól, pieprz czarny, pieprz cayenne i gałkę muszkatołową w małej misce.
Umieść dużą patelnię na średnim ogniu, roztopić masło w patelni, i wymieszać szalotkę w gorącym maśle, aż ledwo złoty i półprzezroczysty, 3 do 4 protokół. Wymieszać mieszankę przypraw do mieszanki szalotki i wlać śmietanę. Podnieść ciepło do średniej-wysokiej i zmniejszyć sos śmietanowy do około połowy, około 5 minut. Wymieszać ze skórką z cytryny.
Zmniejszyć ogień do niskiej i wrzucić szpinak z sosem śmietanowym na patelni. Gotować i mieszać, aż szpinak jest podgrzewany i powlekane, o 2 protokół. Ser Parmigiano-Reggiano wymieszać ze szpinakiem, aż do całkowitego połączenia; podawać natychmiast.