Szybka kukurydziana i pieprzowa Frittata Jack

Szybka kukurydziana i pieprzowa Frittata Jack
Przepis na szybką kukurydzianą i paprykową frittatę można przygotować w około 24 minuty. To danie główne ma 279 kalorii, 16 g białka i 14 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 1,24 USD za porcję. Udaj się do sklepu i kup mieszankę do smażenia papryki i cebuli, mleko, kukurydzę w ziarnach i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Ten przepis z Allrecipes ma 42 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 59%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak Szybki chleb z serem Pepper Jack, Babeczki kukurydziane Pepper Jack oraz Panini z cukinią i kukurydzą z serem Pepper Jack.

Instrukcje

1
Rozgrzej brojler.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
2
W średniej misce ubij jajka, mleko i kminek; odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Rozpuść masło na średnim ogniu w dużym żeliwnym lub nadającym się do piekarnika patelni. Gotuj zamrożone warzywa na gorącym maśle przez 4 do 5 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Na patelnię dodaj kukurydzę z puszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kukurydza KonserwowaKukurydza Konserwowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Wlać mieszaninę jajek na warzywa na patelni. Gotuj na średnim ogniu. Gdy jajka się zetną, użyj szpatułki, aby unieść jajka, tak aby surowa część wypłynęła pod spód. Kontynuuj gotowanie i podnoszenie jajek, aż będą prawie gotowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
6
Posypać serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
7
Podpiekaj na ogniu od 4 do 5 cali przez 1 do 2 minut lub tylko do momentu, aż wierzch się zetnie, a ser się roztopi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
8
Pokrój na 6 klinów.
9
Podawać z salsą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia

Polecane wino: Wino Musujące

Frittata świetnie komponuje się z winem musującym. Nawet jeśli nie robisz mimozy, wino musujące świetnie komponuje się z jajkami z dwóch powodów. Po pierwsze, jeśli jesz jajka na początku dnia, wino musujące ma mniej alkoholu. Po drugie, oczyszcza podniebienie, co jest ważne, ponieważ żółtko pokrywa podniebienie. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Bollinger Brut Special Cuvee. Ma 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.
Bollinger Brut Special Cuvee
Bollinger Brut Special Cuvee
Złocisty kolor, charakterystyczny dla czarnych odmian winorośli. Bardzo drobne bąbelki. W nosie piękna, aromatyczna złożoność, dojrzałe owoce i korzenne aromaty, z nutami pieczonych jabłek, kompotu jabłkowego i brzoskwiń. Na podniebieniu subtelne połączenie struktury, długości i żywości. Bąbelki są jak aksamit. Smak gruszki, brioszki i pikantne aromaty, nuty świeżego orzecha włoskiego. Łącz się ze wszystkimi rybami, zwłaszcza sushi i sashimi, skorupiakami, takimi jak krewetki, krewetki, raki i grillowany homar, drób i białe mięso, orzechy nerkowca, parmezan lub prosciutto.
TrudnośćNormalny
Gotowe W24 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Magazyn