Szybka kukurydziana i pieprzowa Frittata Jack
Przepis na szybką kukurydzianą i paprykową frittatę można przygotować w około 24 minuty. To danie główne ma 279 kalorii, 16 g białka i 14 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 1,24 USD za porcję. Udaj się do sklepu i kup mieszankę do smażenia papryki i cebuli, mleko, kukurydzę w ziarnach i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Ten przepis z Allrecipes ma 42 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 59%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak Szybki chleb z serem Pepper Jack, Babeczki kukurydziane Pepper Jack oraz Panini z cukinią i kukurydzą z serem Pepper Jack.
Instrukcje
W średniej misce ubij jajka, mleko i kminek; odłożyć na bok.
Rozpuść masło na średnim ogniu w dużym żeliwnym lub nadającym się do piekarnika patelni. Gotuj zamrożone warzywa na gorącym maśle przez 4 do 5 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie, od czasu do czasu mieszając.
Na patelnię dodaj kukurydzę z puszki.
Wlać mieszaninę jajek na warzywa na patelni. Gotuj na średnim ogniu. Gdy jajka się zetną, użyj szpatułki, aby unieść jajka, tak aby surowa część wypłynęła pod spód. Kontynuuj gotowanie i podnoszenie jajek, aż będą prawie gotowe.
Podpiekaj na ogniu od 4 do 5 cali przez 1 do 2 minut lub tylko do momentu, aż wierzch się zetnie, a ser się roztopi.
Polecane wino: Wino Musujące
Frittata świetnie komponuje się z winem musującym. Nawet jeśli nie robisz mimozy, wino musujące świetnie komponuje się z jajkami z dwóch powodów. Po pierwsze, jeśli jesz jajka na początku dnia, wino musujące ma mniej alkoholu. Po drugie, oczyszcza podniebienie, co jest ważne, ponieważ żółtko pokrywa podniebienie. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Bollinger Brut Special Cuvee. Ma 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.
![Bollinger Brut Special Cuvee]()
Bollinger Brut Special Cuvee
Złocisty kolor, charakterystyczny dla czarnych odmian winorośli. Bardzo drobne bąbelki. W nosie piękna, aromatyczna złożoność, dojrzałe owoce i korzenne aromaty, z nutami pieczonych jabłek, kompotu jabłkowego i brzoskwiń. Na podniebieniu subtelne połączenie struktury, długości i żywości. Bąbelki są jak aksamit. Smak gruszki, brioszki i pikantne aromaty, nuty świeżego orzecha włoskiego. Łącz się ze wszystkimi rybami, zwłaszcza sushi i sashimi, skorupiakami, takimi jak krewetki, krewetki, raki i grillowany homar, drób i białe mięso, orzechy nerkowca, parmezan lub prosciutto.