Szwedzkie Pączki
Szwedzkie pączki to Wegetariańskie poranny posiłek. Za 18 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 30 porcji z 281 kalorii, 3G białka, oraz 15g tłuszczu każdy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka ekstraktu z migdałów, dodatkowego cukru, mąki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 25 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni skandynawskiej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Jak zrobić pączki (z wideo) i kawę-Biscoff-pączki z boczkiem, Szwedzkie Klopsiki, oraz Szwedzkie Klopsiki dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W dużej misce ubij jajka i cukier.
Dodaj ziemniaki, maślankę, masło i wanilię.
Połącz mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, gałkę muszkatołową i imbir; stopniowo dodawać do mieszanki jajecznej i dobrze wymieszać. Przykryj i wstaw do lodówki na 1-2 godziny.
Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; przetocz do 1/2 cala. grubość.
Wytnij mąką 2-1/2-in. nóż do pączków. Na patelni elektrycznej lub frytownicy rozgrzej olej do 375°.
Smażyć pączki po kilka na raz na złoty kolor z obu stron, około 2 minut.
Odcedź na ręcznikach papierowych.
W razie potrzeby obtocz ciepłe pączki w cukrze.