Szwedzkie klopsiki
Szwedzkie klopsiki mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 310 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.71 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz jajko, mieloną wołowinę, śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć kwaśną śmietanę, można podążać za tym daniem głównym z Szarlotka Z Kwaśną Śmietaną jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Szwedzkie Klopsiki (Klopsiki Ikea), Szwedzkie klopsiki Jen, oraz A la szwedzkie klopsiki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać mieloną wołowinę, mielona wieprzowina, cebula, bułka tarta, jajko, sos Worcestershire, cynamon, gałka muszkatołowa, pietruszka, sól, i pieprz w dużej misce, aż równomiernie wymieszać; kształt W 12 2-calowe kulki.
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować klopsiki w gorącym oleju, aż rumiane ze wszystkich stron i nieco twarde, 5 do 7 protokół.
Wyjmij rumiane klopsiki łyżką szczelinową do wolnej kuchenki.
Wymieszać skrobię kukurydzianą do kapieli pozostających na patelni; dodać bulion wołowy. Doprowadzić mieszaninę bulionu na wolnym ogniu, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, o 2 protokół. Wymieszać śmietanę z mieszaniną bulionu, aż będzie gładka.
Dodać grzyby i wymieszać. SOS doprawić solą i pieprzem; polać klopsikami w wolnej kuchence.
Gotować w wolnej kuchence na wysokiej przez 4 godziny.