Flan de Limón (Lime Flan)
Flan de Limón (Lime Flan) jest bezglutenowe i wegetariańskie deser. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 247 kalorii, 8G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na $2.4 za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 254 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilii, mleko skondensowane, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Flan de Arroz con Leche (ryż Pudding Flan), Flan z guawanem i serem (Flan de Guayaba y Queso), oraz My Simple Custard Flan (Filipino Leche Flan) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby karmel, doprowadzić 1 szklankę cukru i ½ szklanki wody do wrzenia na średnim ogniu i gotować, aż uzyska jasnobrązowy kolor, o 6-8 protokół.Natychmiast wlej taką samą ilość karmelu do każdego ramekina lub dowolnej formy odpornej na piekarnik, której chcesz użyć. Obracaj każdą potrawę, aby pokryć bazę karmelem, pracuj szybko, ponieważ karmel szybko twardnieje, gdy stygnie.
Wszystkie ramekiny umieścić w dużym piekarniku dish.To zrób flan: Rozgrzej piekarnik do 350° F.
Połącz sok z limonki ze skrobią kukurydzianą w małej misce. Odstawić.Jajka ubić mikserem elektrycznym, dodać mieszankę limonkową, mleko, śmietanę, słodkie mleko skondensowane, cukier, wanilię i skórkę.Ostrożnie wlać równą ilość mieszanki flan do karmelizowanych ramekin na patelni. Następnie dodaj gorącą wodę do patelni, a nie do ramekinów, aż woda dotrze do połowy boków ramekinów.
Umieścić patelnię do pieczenia w piekarniku i piec przez 1 godzinę lub aż nóż włożony w środku flan wyjdzie czysty.
Wyjąć z patelni i ostudzić przez co najmniej 30 minut. Następnie przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 hours.To podawać, ostrożnie obrócić nożem krawędź ramekina, przykryć talerzem do serwowania, przewrócić i delikatnie usunąć ramekin, umożliwiając karmelowi bieganie po bokach.