Szpinak Manicotti z szynką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj szpinaku Manicotti z szynką. Za 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 22g białka, 24g tłuszczu i w sumie 370 kalorii. Ten przepis służy 6. Jeśli masz pod ręką szpinak, sól, KARTONOWY ser ricotta i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci smak domu. 40 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżką wynik 75%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Manicotti Nadziewane Szynką, Brokuły, szynka i ser Manicotti, oraz Szpinak Manicotti.
Instrukcje
Gotuj manicotti zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Do sosu w dużym rondlu rozpuść masło. Dodaj mąkę, pieprz, sól i gałkę muszkatołową, aż się połączą. Stopniowo ubijaj mleko. Doprowadzić do wrzenia. Gotuj i mieszaj przez 1-2 minuty lub do zgęstnienia.
W dużej misce połącz ser ricotta, szpinak i oregano. Dodaj szynkę; dodaj 1/2 szklanki sosu.
Odcedź manicotti; nadziać mieszanką szynki.
Rozłóż 1/2 szklanki sosu na natłuszczonym 13-calowym. x 9-w. naczynie do pieczenia. Top z nadziewanym manicotti.
Polej pozostałym sosem; posyp parmezanem.
Przykryj i piecz w 350° przez 25-30 minut. Odkryć i piec 5 minut dłużej lub na złoty kolor.