Szpinak i zapiekana papryka czerwona
Szpinak i zapiekana papryka czerwona to bezglutenowe i pierwotne przystawka. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 325 kalorii. Na $2.29 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 21 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka liści szpinaku, sól, pieprz mielony, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj 5-Minutowy Dip Z Pieczoną Czerwoną Papryką, Łatwy Dip Z Czerwonej Papryki, oraz dip z pieczonych pomidorów i czerwonej papryki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać dużą głęboką patelnię nonstick na średnim ogniu. Praca w partiach (o 10 filiżanek na raz), smażyć świeży szpinak na suchej patelni, aż jasny zielony i zwiędły, o 2 protokół na partię.
Szpinak przełożyć na sitko. Wycisnąć szpinak do sucha; zwijać ręcznikiem kuchennym, aby usunąć nadmiar wody.
Papryki Char bezpośrednio nad płomieniem gazowym lub w brojlerze, aż poczerniały ze wszystkich stron. Zamknąć w papierowej torbie; odstawić na 10 minut. Obrać, nasiona i pokroić paprykę w paski o szerokości 1/4 cala.
Roztopić masło z olejem w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać pory, szalotka, i czosnek; gotować do miękkości, o 5 protokół.
Ubij śmietanę i jajka w dużej misce, aby wymieszać.
Ubić wszystkie sery, sól i pieprz. Wymieszać ze szpinakiem, mieszaniną porów i 2/3 pieczonej czerwonej papryki (rezerwa 1/3 papryki do polewy). (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Rozgrzej piekarnik do 177°. Obficie masło 13x9x2-calowe naczynie do pieczenia.
Mieszankę szpinaku przenieść do przygotowanego naczynia.
Piec zapiekankę, aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty, około 50 minut. Ułóż pozostałe paski czerwonej papryki dekoracyjnie na zapiekance i podawaj.