Szpinak i zapiekana papryka czerwona

Szpinak i zapiekana papryka czerwona
Szpinak i zapiekana papryka czerwona to bezglutenowe i pierwotne przystawka. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 15g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 325 kalorii. Na $2.29 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 21 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka liści szpinaku, sól, pieprz mielony, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj 5-Minutowy Dip Z Pieczoną Czerwoną Papryką, Łatwy Dip Z Czerwonej Papryki, oraz dip z pieczonych pomidorów i czerwonej papryki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać dużą głęboką patelnię nonstick na średnim ogniu. Praca w partiach (o 10 filiżanek na raz), smażyć świeży szpinak na suchej patelni, aż jasny zielony i zwiędły, o 2 protokół na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Szpinak przełożyć na sitko. Wycisnąć szpinak do sucha; zwijać ręcznikiem kuchennym, aby usunąć nadmiar wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
WodaWoda
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
SitoSito
3
Papryki Char bezpośrednio nad płomieniem gazowym lub w brojlerze, aż poczerniały ze wszystkich stron. Zamknąć w papierowej torbie; odstawić na 10 minut. Obrać, nasiona i pokroić paprykę w paski o szerokości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
4
Roztopić masło z olejem w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać pory, szalotka, i czosnek; gotować do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
PorPor
6
Zdjąć z ognia.
7
Ubij śmietanę i jajka w dużej misce, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Ubić wszystkie sery, sól i pieprz. Wymieszać ze szpinakiem, mieszaniną porów i 2/3 pieczonej czerwonej papryki (rezerwa 1/3 papryki do polewy). (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczona Czerwona PaprykaPieczona Czerwona Papryka
PaprykaPapryka
SzpinakSzpinak
PieprzPieprz
PorPor
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Rozgrzej piekarnik do 177°. Obficie masło 13x9x2-calowe naczynie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
10
Mieszankę szpinaku przenieść do przygotowanego naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
11
Piec zapiekankę, aż nóż włożony do środka wyjdzie czysty, około 50 minut. Ułóż pozostałe paski czerwonej papryki dekoracyjnie na zapiekance i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia35
Magazyn