Szparagi z sosem holenderskim
Need a bezglutenowe i bezmleczne przystawki? Szparagi z makietą sosu holenderskiego mogą być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 58 kalorii. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, margarynę, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Szparagi W Sosie Holenderskim, Szparagi w sosie holenderskim, oraz Mock Hollandaise.
Instrukcje
Zrywaj twarde końce szparagów; w razie potrzeby usuń łuski z łodyg za pomocą obieraczki do warzyw.
Szparagi gotować, przykryte, w niewielkiej ilości wrzącej wody 8 do 10 minut lub do miękkości; odcedzić. Odstawić i ogrzać.
Żółtka umieścić w małej misce; dobrze wymieszać trzepaczką.
Połącz wodę, skrobię kukurydzianą i sól w małym, ciężkim rondlu. Gotować na małym ogniu, stale mieszając, aż mieszanina dojdzie do wrzenia i zacznie gęstnieć.
Wyjąć z ognia; dodać 2 łyżki mieszanki skrobi kukurydzianej do żółtek jaj, stale mieszając trzepaczką.
Dodać mieszaninę żółtka do pozostałej mieszaniny skrobi kukurydzianej; gotować, ciągle mieszając, 2 minuty lub aż temperatura osiągnie 16
Zdjąć z ognia; wymieszać sok z cytryny i margarynę.
Podawać, łyżką sosu na szparagi, i posypać skórką cytryny, w razie potrzeby.