Szparagi z sezamowym sosem cytrusowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj szparagów z sezamowym sosem cytrusowym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 123 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.23 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz szparagi, sól, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 19 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Krewetki i szparagi w sosie imbirowo-sezamowym, Szparagi smażone w sosie sezamowo-Miso, oraz Szparagi i awokado sajgonki z sosem cytrusowym.
Instrukcje
Przygotuj szparagi. Zsuń podstawy włóczni i odrzuć. W rondlu zagotować niewielką ilość osolonej wody, dodać odrobinę cytryny, dodać szparagi i gotować do miękkości.
Usuń szparagi i szok w łaźni lodowej, aby zatrzymać gotowanie i zachować jego jasnozielony kolor.
3 łyżki masła rozpuścić w rondlu.
Dodaj 1 łyżka sezamu i gotować, mieszając 2 do 3 minut na umiarkowanym ogniu, aż lekko rumiane.
Dodać 1 łyżkę soku z cytryny, 2 łyżki soku pomarańczowego, skropić 1 łyżeczką oleju sezamowego.
Trzepaczka, aby upewnić się, że jest w pełni emulgowana.
Do sosu dodać szparagi i wymieszać aż do obtarcia.
Podawać na gorąco i udekorować dodatkowymi sezamem, w razie potrzeby.