Szparagi z jajkiem na miękko
Przepis można zrobić szparagi z jajkiem na miękko w około 20 minut. Na 90 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 156 kalorii. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka oliwy z oliwek, bułka tarta, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 88 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 48%. Podobne przepisy to Jajko z kaczki na miękko z boczkiem i szparagami, Jajko na miękko z grzanką maślaną "żołnierze", oraz Jajka na miękko gotowane z boczkiem owinięte szparagami.
Instrukcje
Na patelni rozgrzać olej, dodać bułkę tartą, następnie smażyć na chrupiącą i złocistą masę. Doprawić przyprawami i łuszczącą się solą morską, a następnie pozostawić do ostygnięcia. Szparagi gotować na dużej patelni z wrzącą osoloną wodą przez 3-5 minut do miękkości. W tym samym czasie gotuj jajka przez 3-4 minuty. Umieść każde jajko w kubku z jajkiem na talerzu.
Szparagi odsączyć i podzielić między talerze. Rozsypać na okruchy i służyć.