Szparagi-Tarta Fontina
Szparagi-tarta Fontina wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 230 kalorii, 13g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka sera fontina, sól, białka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 39%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Tarta Szparagowa Fontinan, Pieczarki-tarta fontina, oraz Tarta z porem, ziemniakami i Fontiną.
Instrukcje
Wyciąć szparagi włócznie 4 cale od końcówek; rezerwy końcówki. Szparagi grubo posiekać, odstawić.
Białka i jajka połączyć w średniej misce, mieszając trzepaczką.
Dodaj mleko, sól, gałkę muszkatołową i pieprz. Wymieszać posiekane szparagi.
Umieść 1 arkusz phyllo na dużej desce do krojenia lub powierzchni roboczej (przykryj pozostałe ciasto, aby zapobiec wyschnięciu); lekko pokryć sprayem do gotowania. Powtórz warstwy z pozostałą phyllo i sprayem do gotowania, kończąc na phyllo. Delikatnie naciśnij warstwy filo razem. Lekko Płaszcz top arkusz phyllo z gotowania sprayu.
Pokrój stos filo w 11-calowe koło za pomocą ostrego noża; grubo posiekaj nadmiar ciasta. Ostrożnie umieścić koło phyllo do 9-calowej patelni tart pokrytej sprayem do gotowania; delikatnie wcisnąć phyllo do patelni. Wchodzisz na krawędzie.
Posypać posiekane ciasto na phyllo koła; top z 1/4 Puchar sera i ziemniaków.
Ułożyć patelnię na wyłożonej folią blasze do pieczenia.
Wlać masę jajeczną do skorupki tarty. Szparagi układamy na wierzchu z masy jajecznej końcówkami ku zewnętrznej stronie patelni i posypujemy równomiernie 1/4 szklanki sera.
Piec w temperaturze 400 przez 20 minut. Luźno przykryć tartę folią.
Piec dodatkowe 5 minut lub do tarty jest ustawiony.