Szparagi Duszone
Duszone szparagi mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 161 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.31 za porcję. Jeśli masz olej roślinny, sól koszerna i pieprz, bulion warzywny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szparagi Duszone Na Wolnym Maśle, Szparagi duszone na maśle z morelami, oraz Duszone Szparagi I Cebula Z Cipolline Z Pancettą I Balsamicznym B dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni do smażenia na dużym ogniu, aż do lekkiego palenia.
Dodać szparagi w jak najbliżej jednej warstwy, jak to możliwe, doprawić solą i pieprzem, i gotować bez ruchu, aż lekko rumiane, o 1 1/2 protokół. Wstrząsnąć patelni i gotować, aż rumiane ponownie, 1 1/2 minut dłużej.
Dodaj bulion i masło do patelni i natychmiast przykryj.
Kontynuuj gotować, aż szparagi będą całkowicie miękkie, a bulion i masło zemulgują się i zredukują do błyszczącej glazury, 7 do 10 minut. Jeśli bulion całkowicie wyparuje i masło zacznie się palić przed ugotowaniem szparagów, dopełnij kilkoma łyżkami wody.