Szałwia-polędwiczki wieprzowe z masłem szałwiowym

Szałwia-przetarte polędwiczki wieprzowe z masłem szałwiowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 304 kalorie, 33g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.48 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz filet z sardeli, czosnek w proszku, szałwię i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Szałwiowe kotlety wieprzowe z marynowaną brzoskwinią, Szałwia przetarta kotletem wieprzowym z ciepłym jabłkiem, oraz Grillowanie na Dzień Matki: pomarańcza, szałwia i czosnek natarte polędwiczki wieprzowe.
Instrukcje
Wymieszaj suszoną szałwię, brązowy cukier, sól, czosnek w proszku i pieprz i wmasuj w polędwiczki.
Odstawić, przykryty, w temperaturze pokojowej 25 do 30 minut.
W międzyczasie przygotuj grill gazowy lub węglowy na dwupoziomowy ogień (patrz "Ustaw swój Grill: dwupoziomowe Grillowanie" poniżej), z jednej strony na wysokim ogniu, a drugiej na średnim (5 sekund z testem ręcznym).
W małym rondlu na średnim ogniu gotuj masło, oliwę z oliwek, świeżą szałwię i czosnek około 10 minut; wymieszaj sardelę i usuń z ognia.
Odstawić 10 minut. Odcedzić masło i ogrzać.
Polędwiczki spryskać obficie olejem. Ułóż na oczyszczonym, naoliwionym ruszcie do gotowania na dużym ogniu, wędkując cieńsze końce z dala od najgorętszej części ognia. Grill odkryte, obracając od czasu do czasu, aż zbrązowieje ze wszystkich stron, o 5 minut w sumie. Przenieś polędwiczki na średnie ciepło (przykryj, jeśli używasz gazu) i grilluj, obracając od czasu do czasu, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 150, a środek ma odrobinę różu pozostałego (wyciąć, aby sprawdzić). Czas zależy od grubości mięsa: cienkie polędwiczki (ok. średnica) wymagają 8 do 10 minut; pulchne polędwiczki (do 2 1/2 cala. średnica) może potrzebować dwa razy tyle.
Wyjąć z grilla, namiotu z folią i pozostawić wieprzowinę na 10 minut przed rzeźbieniem.
Pokroić w cienkie plasterki, udekorować gałązkami szałwii, jeśli chcesz, i podawać z masłem szałwiowym.
Ustaw swój grill: dwupoziomowe Grillowanie
Na węglu drzewnym: zapalić od 75 do 85 brykietów w rozruszniku kominowym (lub na ruszcie paliwowym); otworzyć otwory grillowe. Gdy są pokryte popiołem, kopiec z jednej strony rusztu do nachylenia. Pozostawić węgle do spalenia, aż osiągną pożądany poziom ciepła.
Na gazie: obrócić wszystkie palniki do góry, zamknąć pokrywę i ogrzewać przez 15 minut. Jeśli masz trzy lub więcej palników, pozostaw dwa sąsiednie palniki na wysokim i obróć Pozostałe palniki w dowolnym miejscu od średniego do niskiego, w zależności od przepisu. Jeśli masz dwa palniki, pozostaw jeden palnik na wysokim, a drugi na średnim do niskiego.
Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese
Polędwica wieprzowa działa bardzo dobrze z Malbec, Pinot Noir i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Jednym z win, które można spróbować jest Alta Vista Classic Malbec. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Alta Vista Classic Malbec]()
Alta Vista Classic Malbec
Klasyczny Malbec Alta Vista wykazuje prawdziwy charakter swojej odmiany winorośli. Świeże i intensywne aromaty i smaki tego wina stanowią doskonałe wprowadzenie do świeżych, owocowych cech i ogólnej jakości win z Argentyny. Część wina jest starzona w amerykańskim Dębie przez 6 miesięcy, przed dodatkowymi 3 miesiącami w butelce.Pokazuje intensywne aromaty śliwki, czarnej wiśni i egzotycznych przypraw, z nutami kawy i wanilii z dębowych beczek. Smaki na podniebieniu są świeże, o dobrej strukturze i miękkich taninach, a wykończenie jest pełne i skoncentrowane, z nutami przypraw.To wino jest dość przystępne, zabawne i łatwe do picia, idealne do codziennej konsumpcji i do swobodnych, swobodnych potraw, takich jak kanapki Panini, pizza i empanadas z wołowiny lub wieprzowiny.