Szaszłyki Żubrówki Souvlaki
Szaszłyki Bison Souvlaki mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.83 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 247 kalorii, 34g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 3 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, grecki jogurt, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Szaszłyki jagnięce souvlaki, Szaszłyki z kurczaka Souvlaki z sosem Tzatziki, oraz Souvlaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić stek z żubra w poprzek ziarna na paski o szerokości 1 cala.
Paski żubra umieścić w zamykanej plastikowej torbie ustawionej w płytkiej misce.
Do marynaty, połączyć olej, sok z cytryny, skórka z cytryny, 3 ząbki czosnku, 1 łyżeczka soli, oregano, i 1/4 łyżeczki pieprzu w małej misce.
Zalać marynatą paski żubra. Worek uszczelniający; obróć się, aby pokryć paski żubra. Marynować w lodówce przez 2 do 4 godzin, obracając torebkę od czasu do czasu.
Paski żubra odsączyć, marynatę wyrzucić. Nitka Bizon paski Akordeon stylu na szaszłyki, przycinanie w razie potrzeby.
W przypadku grilla węglowego lub gazowego umieść szaszłyki bizona na stojaku zadaszonego grilla bezpośrednio na średnim ogniu. Grillować przez 4 do 6 minut, obracając raz w połowie grillowania. (Lub umieścić szaszłyki na nieogrzewanym stojaku patelni brojlerów. Broil dla 3 do 4 cali od ciepła przez 5 do 7 minut, obracając raz.)
Podawać z sosem jogurtowo-ogórkowym.
Połącz jogurt, ogórek, zielona cebula, 2 ząbki mielonego czosnku, 1/2 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu w małej misce. Przykryć i schłodzić, aż będzie gotowy do podania.
Polecane wino: Agiorgitiko, Assyrtiko, Moschofilero
Greka bardzo dobrze współpracuje z Agiorgitiko, Assyrtiko i Moschofilero. Jeśli masz ochotę na grekę ze swoim greckim jedzeniem, assyrtiko i moschofilero są uroczymi białymi winami do połączenia z kurczakiem, owocami morza itp. Agiorgitiko to pełnowartościowa czerwień odpowiednia do pieczonych mięs i jagnięciny. Możesz spróbować Skouras Saint George Agiorgitiko. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
![Skouras Saint George Agiorgitiko]()
Skouras Saint George Agiorgitiko
Dojrzałe owoce malin i śliwek mieszają się na podniebieniu z nutami wanilii i gałki muszkatołowej.Ten tłum-pleaser świetnie pasuje do pieczonej wieprzowiny. Proszę podawać z lekkim chłodem.