Szaszłyki z wołowiny teriyaki

Szaszłyki z wołowiny teriyaki
Jeśli chcesz dodać więcej japońskich przepisów do swojej skrzynki z przepisami, Teriyaki Beef Kabobs może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Uważasz na swoją sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny ma 684 kalorie , 28 g białka i 29 g tłuszczu na porcję. Za 3,79 USD za porcję otrzymujesz danie główne dla 8 osób. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jeśli masz polędwicę wołową, pomidorki koktajlowe, czosnek w proszku i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 30 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 55% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Beef Teriyaki Stir Fry , Chicken shish kabobs i Grilled Kabobs .

Instrukcje

1
W dużej zamykanej plastikowej torbie wymieszaj pięć pierwszych składników. Odłóż 1/2 szklanki do polewania i wstaw do lodówki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
2
Dodaj wołowinę do pozostałej marynaty; obróć, aby pokryć. Zamknij worek; schłódź w lodówce przez 1 godzinę, od czasu do czasu obracając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
3
Odcedź i wyrzuć marynatę. Na metalowych lub namoczonych drewnianych szpikulcach naprzemiennie nakładać wołowinę, pomidory, pieczarki, zieloną paprykę i cebulę. Grillować bez przykrycia na średnim ogniu przez 3 minuty z każdej strony. Polewać odłożoną marynatą. Kontynuować obracanie i polewanie przez 8-10 minut lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądany stopień wysmażenia (w przypadku średnio wysmażonego termometr do mięsa powinien wskazywać 145°; średnio wysmażonego 160°; dobrze wysmażonego 170°).
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Jeśli chcesz, podawaj mięso i warzywa z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Groszek Goya®Groszek Goya®
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia13
Magazyn