Szaszłyki z cebulą i melasą z granatów
Jedna porcja zawiera 68 kalorii, 8G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 15. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka pieprzu, sos hoisin, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Mielone kebaby jagnięce i szalotki z melasą z granatu, Letnie Szaszłyki, oraz Jagnięce Szaszłyki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Trim tłuszczu z jagnięciny.
Pokroić jagnięcinę na 60 (3/4 cala) kawałki.
Połączyć jagnięcinę, 3 łyżki melasy, startą cebulę, sól i pieprz w dużej plastikowej torbie zip-top; uszczelnić. Marynować w lodówce 8 godzin, obracając torbę od czasu do czasu.
Wyjąć jagnięcinę z worka; wyrzucić marynatę.
Nawlecz 4 kostki jagnięce i 4 kawałki cebuli na przemian na każdy z 15 (6-calowych) szaszłyków.
Umieść kebaby na patelni brojlerów; broil 3 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
3 łyżki melasy zalewamy równomiernie kebabami.
W razie potrzeby udekoruj cytryną i oregano.