Szaszłyki z kurczaka i szalotki
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj szaszłyków z kurczaka i szalotki. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,44 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 314 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz udka z kurczaka, olej roślinny, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Szaszłyki stekowe z sosem Scallion Dipping, Marynowane szaszłyki z grzybów, pomidorów i szalotki, oraz Szaszłyki z krewetek i wołowiny z masłem sojowym i cebulowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dno linii brojlerów z folią i pokrywą ze stojakiem. Lekko szczotka stojak z olejem.
Doprowadzić mirin, sos sojowy, sake i cukier do wrzenia w rondlu 1-quart na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotować, odkryte, aż zredukowane do około 1/3 szklanki, o 5 protokół.
Zdjąć z ognia i rezerwy 1 1/2 łyżki sosu w małej misce do szczotkowania po szaszłyki są gotowane.
Cut białe i jasnozielone części szalotki poprzecznie na 1 1/2-calowe kawałki (rezerwy szalotki zieleni do innego użytku).
Gotować szalotki w rondlu 2-quart wrzącej (niesolonej) wody 1 minutę, a następnie odsączyć w durszlaku. Natychmiast przenieść do miski z lodem i zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Odcedzić, następnie osuszyć Cebulki ręcznikami papierowymi.
Podgrzej brojlery. Nawlecz 1 szaszłyk na przemian z kurczakiem i szalotki, używając 3 sztuk każdego i przekłuwając szalotki w poprzek przez środek.
Umieść szaszłyk na stojaku brojlerów, a następnie obficie posmaruj obie strony sosem. Powtórz z pozostałymi szaszłykami, układając wszystkie szaszłyki w tym samym kierunku. (Możesz mieć kawałki kurczaka i scallion pozostały.)
Przykryj odsłonięte szaszłyki (ale nie kurczaka lub szalotki) paskiem folii, aby zapobiec przypaleniu.
Szaszłyki Broil 4 do 6 cali od ciepła, aż kurczak jest lekko zwęglone, o 4 protokół.
Zdejmij folię i posmaruj obie strony większą ilością sosu, następnie przekręć szaszłyki i wymień folię. Broil, aż druga strona kurczaka jest lekko zwęglone i gotowane przez, o 4 protokół więcej.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej. Tuż przed podaniem smarujemy szaszłyki sosem reserved za pomocą oczyszczonej szczotki.
* Sos można przygotować 2 dni wcześniej i schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć.* Szaszłyki mogą być składane, ale nie Szczotkowane sosem, 1 dzień wcześniej i schłodzone, pokryte.
Posmaruj sosem przed pieczeniem zgodnie z zaleceniami.