Szarlotka Z Klonem
Jabłko-Klon ciasto może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 651 kalorii, 7G białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.19 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka lodów waniliowych, mąki, kawałków i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 33%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Batoniki Z Masłem Jabłkowym, Szarlotki Cynamonowe, oraz Szarlotka Pieczone Pączki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dopasuj piecrust do 9-calowej płyty pieplate zgodnie ze wskazówkami opakowania; złóż krawędzie pod i zaciśnij.
Pokroić 3 jabłka na pół, a pozostałe 3 jabłka pokroić w plasterki.
Połączyć mąkę z cukrem; pokroić w maśle blenderem do ciasta, aż mieszanina będzie krucha.
Posypać połowę mieszanki w dolnej części piecrust, a top z plasterkami jabłka. Ułóż połówki jabłek, ściąć boki w dół, na górze.
Połączyć 1/4 szklanki syropu klonowego i śmietany ubijającej; wlać połówki jabłek.
Posypać równomiernie pozostałą mieszaniną okruchów.
Piec w temperaturze 425 przez 15 minut. Zmniejsz temperaturę do 375; piec 35 minut, ekranując folią aluminiową po 15 minutach, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu, jeśli to konieczne.
Podawać z lodami i syropem klonowym.