Szarlotka
Przepis szarlotka jest gotowa w około 3 godziny i 15 minut i zdecydowanie jest świetnym Wegetariańskie opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 573 kalorie, 6G białka, oraz 28g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz skracanie warzyw, mielone goździki, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilku osobom naprawdę spodobał się ten deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Batoniki Z Masłem Jabłkowym, Szarlotka Pieczone Pączki, oraz Szarlotki Cynamonowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować nadzienie: Jabłka obrać, pokroić na pół i osuszyć.
Każdą połowę pokroić na 6 klinów i wrzucić do miski z cukrem i sokiem z cytryny. Roztopić 4 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj mieszankę jabłek i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż jędrniejsze jabłka zaczną mięknąć, ale nadal zachowują swój kształt, od 8 do 9 minut.
Posypać mąką, cynamonem, goździkami i gałką muszkatołową i wrzucić, aż soki zaczną zgęstnieć, około 1 minuty.
Zdjąć z ognia i całkowicie ostudzić. (Wypełnienie może być wykonane do 2 dni wcześniej; przykryć i przechowywać w lodówce.)
Wyrobić ciasto: mąkę, cukier i sól wymieszać w maszynce do gotowania.
Dodaj skrócenie i impuls, aż zniknie, około 30 sekund.
Dodać masło i pulsować, aż mieszanina wygląda jak Gruboziarnisty posiłek z kawałkami masła wielkości grochu. Ubić 1 jajko z 1/4 szklanki wody z lodem w misce, następnie dodać do procesora i pulsować raz lub dwa razy. (Zatrzymaj się, zanim ciasto zbierze się w kulkę.)
Ułóż 2 arkusze folii z tworzywa sztucznego; podziel ciasto między arkusze i wklep je w dysk. Owiń dyski szczelnie i przechowywać w lodówce do firmy, co najmniej 1 godzinę.
Rozwałkuj 1 krążek ciasta na 12-calową okrągłą powierzchnię na mące (lub między 2 kawałkami mąki pergaminowej). Łatwość w 9 1/2-calowy talerz z głębokim naczyniem szklanym.
Dodajemy nadzienie, lekko je układając, a pozostałe 2 łyżki masła doprawiamy. Schłodzić ciasto, a pozostałe ciasto rozwałkować na 12-calowy Okrągły.
Połóż ciasto na nadzieniu i naciśnij 2 Skórki razem na brzegach. Złożyć zwisające ciasto pod siebie i zacisnąć palcami. Pozostałe jajko ubić w misce i posmarować wierzchnią skórką; posypać cukrem. Przebić szczyt nożem kilka razy, aby umożliwić ucieczkę pary. Chill 30 minutes.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Umieścić ciasto na blasze do pieczenia; piec, aż skorupa jest złoty i nadzienie jest bąbelkowe, 55 do 60 minut. (Krawędzie przykryć folią, jeśli zbyt szybko się brązowieją.)
Przenieść do stojaka i schłodzić do zestawu, 2 godziny.