Szarlotka

Szarlotka
Przepis szarlotka jest gotowa w około 3 godziny i 15 minut i zdecydowanie jest świetnym Wegetariańskie opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 573 kalorie, 6G białka, oraz 28g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz skracanie warzyw, mielone goździki, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilku osobom naprawdę spodobał się ten deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Batoniki Z Masłem Jabłkowym, Szarlotka Pieczone Pączki, oraz Szarlotki Cynamonowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotować nadzienie: Jabłka obrać, pokroić na pół i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
2
Każdą połowę pokroić na 6 klinów i wrzucić do miski z cukrem i sokiem z cytryny. Roztopić 4 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dodaj mieszankę jabłek i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż jędrniejsze jabłka zaczną mięknąć, ale nadal zachowują swój kształt, od 8 do 9 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
4
Posypać mąką, cynamonem, goździkami i gałką muszkatołową i wrzucić, aż soki zaczną zgęstnieć, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
5
Zdjąć z ognia i całkowicie ostudzić. (Wypełnienie może być wykonane do 2 dni wcześniej; przykryć i przechowywać w lodówce.)
6
Wyrobić ciasto: mąkę, cukier i sól wymieszać w maszynce do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
7
Dodaj skrócenie i impuls, aż zniknie, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Półsłodkich Kawałków Czekolady Lub RodzynekFiliżanka Półsłodkich Kawałków Czekolady Lub Rodzynek
8
Dodać masło i pulsować, aż mieszanina wygląda jak Gruboziarnisty posiłek z kawałkami masła wielkości grochu. Ubić 1 jajko z 1/4 szklanki wody z lodem w misce, następnie dodać do procesora i pulsować raz lub dwa razy. (Zatrzymaj się, zanim ciasto zbierze się w kulkę.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Ułóż 2 arkusze folii z tworzywa sztucznego; podziel ciasto między arkusze i wklep je w dysk. Owiń dyski szczelnie i przechowywać w lodówce do firmy, co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
10
Rozwałkuj 1 krążek ciasta na 12-calową okrągłą powierzchnię na mące (lub między 2 kawałkami mąki pergaminowej). Łatwość w 9 1/2-calowy talerz z głębokim naczyniem szklanym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
11
Dodajemy nadzienie, lekko je układając, a pozostałe 2 łyżki masła doprawiamy. Schłodzić ciasto, a pozostałe ciasto rozwałkować na 12-calowy Okrągły.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
12
Połóż ciasto na nadzieniu i naciśnij 2 Skórki razem na brzegach. Złożyć zwisające ciasto pod siebie i zacisnąć palcami. Pozostałe jajko ubić w misce i posmarować wierzchnią skórką; posypać cukrem. Przebić szczyt nożem kilka razy, aby umożliwić ucieczkę pary. Chill 30 minutes.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
13
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
14
Umieścić ciasto na blasze do pieczenia; piec, aż skorupa jest złoty i nadzienie jest bąbelkowe, 55 do 60 minut. (Krawędzie przykryć folią, jeśli zbyt szybko się brązowieją.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
15
Przenieść do stojaka i schłodzić do zestawu, 2 godziny.
16
Zdjęcia Con Poulos
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn