Krewetki suvira Sarana i Curry ze słodkiej kukurydzy mogą być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. To danie główne ma 637 kalorii, 28g białka, oraz 48 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $5.4 za porcję. 455 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz asafetida, kukurydzę, chiles i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Suvir Saran ' s Farro and Mushroom Burgers, Suvir Saran ' s Penne z pomidorami i boczkiem, oraz Ciepła sałatka jajeczna Suvir Saran na Rogalikach z wiejskim boczkiem i rukolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połącz liście curry, imbir, pasta z trawy cytrynowej (jeśli używasz), kolendra, jalapeño i 3 łyżki wody w misce robota kuchennego i przecier do prawie gładkiej pasty. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Curry
Eliksir G
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Winegret Z Wermutu
1
Rozgrzać olej rzepakowy, nasiona kminku i nasiona gorczycy w dużym garnku na średnim ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż kminek brązowieje i staje się pachnące i nasiona gorczycy pop, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania Mięsa
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Dodaj liście curry, chiles, kurkuma, i asafetida, i gotować, mieszając, przez 1 minutę. Następnie wymieszać pastę ziołową, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować, aż mieszanina będzie bardzo pachnąca, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Curry
Asafoetida
Kurkuma
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
3
Wlać mleko kokosowe i śmietanę, wymieszać, zwiększyć ogień do wysokiej, i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, mieszać w soli, i dodać kukurydzę i krewetki. Dusić, aż krewetki curl i są po prostu gotowane przez, 2 do 4 protokół, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z kolendrą i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Chehalem 3 Winnica Pinot Gris z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.