Suszona fasola Fava z gorzką zielenią: Fave e Cicoria

Suszona fasola Fava z gorzką zielenią: Fave e Cicoria
Suszona fasola Fava z gorzkimi zieleniami: Fave e Cicoria może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 228 kalorii, 11g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 godzin i 30 minut. Mieszanka soli, oliwy z oliwek, gorzkiej zieleni i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis od Foodnetwork ma 15 fanów. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 96%, co jest znakomite. Podobne przepisy to Fasola Fava z czerwoną cebulą i miętą (Fave con Cipolla Rossan e Menta ), Fasola Gigante Z Fetanem I Gorzką Zielenią, oraz Suszony Favan I Puree Ziemniaczane Z Zielenią Mniszka Lekarskiego.

Instrukcje

1
Odcedzić fasolę fava i umieścić w dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola FavaFasola Fava
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać wystarczającą ilość wody, aby pokryć fasolę. Przykryć garnek i gotować na średnim ogniu. Przejrzyj pianę, która unosi się na górę, gdy woda się zagotuje. Gdy nie ma już piany, dodaj dużą szczyptę soli i gotuj fasolę, mieszając od czasu do czasu, przez około 1 godzinę, lub do momentu, gdy rozpuszczą się w wodzie i przyjmą konsystencję skrzepłej śmietany. Być może będziesz musiał dodać więcej wrzącej wody, aby utrzymać fasolę przed przypaleniem. Za pomocą ręcznego miksera elektrycznego, ubić w 1/4 szklanki oliwy z oliwek i dostosować przyprawy z solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Krem SkrzepłyKrem Skrzepły
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PrzyprawyPrzyprawy
FasolaFasola
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
GarnekGarnek
3
Przełożyć do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Podczas gdy fasola gotuje, opłucz warzywa w wodzie, a następnie umieść je w dużym rondlu na dużym ogniu i ugotuj w wodzie, która przylega do ich liści, dodając trochę więcej wody, jeśli to konieczne, aby zapobiec przypaleniu. Gdy są bardzo delikatne, wyjąć z patelni do sitka i wycisnąć nadmiar wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
FasolaFasola
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SitoSito
PatelniaPatelnia
5
Umieścić w naczyniu do serwowania i wymieszać z pozostałą 1/4 szklanki oliwy z oliwek i sól i pieprz, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
6
Warzywa i przecier fava podawać razem z chlebem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
ChlebChleb
TrudnośćEkspert
Gotowe W13 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn