Sum z płatków owsianych, pieczony kalafior i musztarda oraz krem cytrynowy
Pinhead owsiane Crusted Sum, pieczony kalafior i musztarda zieleni, i krem cytrynowy może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 655 kalorii. Na 4,08 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz filet z suma, skórkę z cytryny, płatki owsiane i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Morelowo-Musztardowy Sum, Sum z orzechami Pekanowymi z zwiędłymi zieleniami i pomidorowym chutneyem, oraz Sum z orzechami Pekanowymi z pikantnym sosem śmietanowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do temperatury 205°C (400°f).
W dużej misce wrzucić musztardę z 1 łyżeczką oleju i doprawić solą i pieprzem. Odstawić.
Przyciąć kalafior i podzielić go na różyczki.
Umieść kalafior i czosnek w naczyniu do pieczenia 9 na 13 cali (23 na 33 cm), skropić 1 łyżką oleju i posypać solą i przyprawą do smaku. Wrzucić do herbu z olejem. Piecz do kalafiorajest bardzo delikatny i złocisty, o 40 protokół.
Tymczasem w małym rondlu podgrzać 1 łyżkę stołowąbutter na średnim ogniu.
Dodaj szalotka i sól pinchof i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż tylko startingto brązowy, o 5 protokół.
Dodać wino i gotować do około połowy, następnie dodać śmietanę i skórkę cytrynową.Dusić na średnim ogniu,aż zmniejszy się i zgęstnieje, około 6 minut, a następnie ubić sok z cytryny.
Usuń z ciepła. Doprawić solą do smaku i odstawić, przykryć ciepłą skórką.
Dodać zieleninę do kalafiora i wrzucić metalową łopatką.
Posypać niewielką ilością wody i smażyć, aż zieleniny sąwilgotnione i miękkie i zaczynają chrupiące, 5 do 7 protokół.
Na bardzo dużej patelni (lub dwóch dużych) podgrzać 1 łyżkę masła i 2 łyżki oleju.
Rozłóż owies na talerzu. Przyprawić rybę solą i pieprzem, a każdy filet położyć na owsie, delikatnie naciskając tak, aby owies przylegał do jednej strony.
Włożyć rybę na patelnię (lub patelnie), od strony owsa do dołu i gotować bez przeszkadzania, dopóki owies nie będzie ładnie rumiany, a nieprzezroczystość przepłynie około jednej trzeciej drogi przez najgrubszą część ryby, około 4 minut w zależności od grubości filetów. Użyj metalowej szpatułki, aby ostrożnie obrócić rybę i gotować, aż będzie po prostu nieprzezroczysta, około 4 minut. Ułóż cebulę, czosnek i zieleninę na 4 talerzach, top withthe ryby i łyżka trochę sosu na wszystko.
Od produktów pełnoziarnistych dla nowej generacji: lekkie dania, obfite posiłki, słodkie smakołyki i różne przekąski dla codziennego kucharza liany Krissoff. Copyright © 2012 Liana Krissoff; photographs copyright © 2012 Rinne Allen. Opublikowany w 2012 roku przez Stewart, Tabori & Chang, odcisk ABRAMS.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla sumów. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Caposaldo Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 10 dolarów za butelkę.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.