Sum smażony z sosem musztardowym
Sum smażony w sosie musztardowym to bezglutenowe przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 580 kalorii, 34g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Na 3,14 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz śmietanę, jajko, olej do gotowania i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Filety z suma smażonego z sosem orzechowym, Sum z sezamem z sosem orzechowym Geechee i smażoną okrą, oraz Kurczak smażony w sosie musztardowo-śmietanowym.
Instrukcje
W małej misce, połączyć 1/4 szklanki śmietany i musztardy.
Odstawić na około 10 minut.
W płytkim naczyniu połączyć jajko z 1 łyżką śmietany. W innym płytkim naczyniu połączyć mąkę kukurydzianą z 1 łyżeczką soli i pieprzu. Filety zanurzyć w mieszaninie jaj, a następnie do przyprawionej mąki kukurydzianej. Otrząśnij nadmiar mąki kukurydzianej.
Na dużej patelni nieprzywierającej podgrzej 2 łyżki oleju na umiarkowanym ogniu.
Dodać połowę mąki kukurydzianej ryby i smażyć, obracając raz, aż filety są złote Na zewnątrz i po prostu zrobić w środku, około 4 minut na stronę 3/4-cala-grube filety.
Rybę osuszyć na papierowych ręcznikach. Powtórz z pozostałą 1 łyżką oleju i filetami rybnymi. Wytrzyj patelnię.
Umieść patelnię na umiarkowanym ogniu.
Dodać bulion i czosnek i doprowadzić do duszenia. Wymieszać w pozostałej 1/2 szklanki śmietany; gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do około 1/3 szklanki, o 2 protokół. Wymieszać z zastrzeżonym kremem musztardowym i pozostałą 1/4 łyżeczki soli i gotować na wolnym ogniu, aż ogrzeje, o 1 minutę dłużej.
Filety z suma podawać z sosem.
Rekomendacja wina: niemieckie rieslingi są niezwykle elastyczne w jedzeniu. Klasyczny riesling, który nie jest w pełni suchy, jest idealny do chłodzenia ciepła musztardy i cięcia bogatego kremu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Sum można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Rabble Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.