Suflet Z Serem Jabłkowo-Cheddarowym
Jabłko & suflety serowe Cheddar może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoje pole receptury przystawki. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 255 kalorii, 11g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 5 fanów. Mieszanka soli, jajka, jabłko granny smith i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 27%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Dwukrotnie pieczone suflety z koziego sera z sałatką jabłkowo-orzechową, Suflet Ze Szczypiorkiem Cheddar, oraz Karmelizowane jabłko + ser Cheddar miękkie precle z sosem jabłkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść dużą patelnię na średnim ogniu i stopić 1 łyżka masła, aż krawędzie masła wyglądają lekko rumiane i pachnie orzechowy, o 1 minutę. Wymieszać jabłka na masło i gotować, aż po prostu zaczną mięknąć, o 2 protokół.
Posypać cukrem i nadal gotować, aż jabłka będą miękkie i lekko karmelizowane, około 5 minut.
Jabłka przełożyć na talerz i rozprowadzić do ostygnięcia.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). 4 ramekiny smarujemy obficie masłem.
Umieść ramekiny na patelni z prześcieradłem.
Roztopić 2 łyżki masła na małej patelni na średnim ogniu; wymieszać mąkę i gotować, aż mieszanina będzie gładka i surowy smak mąki gotuje się z zasmażki, 2 do 3 protokół.
Wlać mleko do zasmażki, doprowadzić do duszenia i ubijać, aż mieszanina zgęstnieje do gładkiego białego sosu, o 2 protokół. Gotować, ubijać, jeszcze przez 1 minutę i wyjąć z ognia; zimny biały sos do letniej temperatury.
Wlać biały sos do dużej miski i ubić sól, pieprz czarny, pieprz cayenne, gałka muszkatołowa i żółtka. Ser cheddar wymieszać z białą mieszanką sosu, aż do całkowitego połączenia.
Białka ubić w szklanej lub metalowej misce, aż będą miękkie, puszyste, około 2 minut. Połowę ubitych białek delikatnie wbić do ciasta sufletowego. Powtórz z pozostałymi białkami, aby uzyskać miękkie, przewiewne ciasto. Złóż schłodzoną mieszaninę jabłek. Podzielić mieszaninę na przygotowane ramekiny.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż suflety wzrosną i topy są rumiane, o 22 protokół. Suflety lekko opadną, gdy ostygną.