Suflet z bakłażanem i trzema serami
Suflet z bakłażanem i trzema serami może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 261 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.46 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka masła, ser fontina, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 36%. Podobne przepisy to Suflet Z Bakłażana Au Gratin, Herbed Bakłażan (Bakłażan) Suflet, oraz Suflet Serowy.
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżkę oleju w każdej z 2 dużych patelni żaroodpornych do prawie palenia. Bakłażany przyprawiamy solą i układamy w patelniach.
Dodać kawałek masła do każdego i wstrząsnąć patelnie na dużym ogniu do glazury bakłażany.
Przenieść patelnie do piekarnika i piec przez około 40 protokół, lub do miękkości i rumiane.
W międzyczasie zawiń czosnek w folię i piecz przez około 25 minut lub do momentu zmięknięcia. Czosnek wycisnąć ze skórek do małego naczynia. Zostaw włączony piekarnik.
Pracując w 2 partiach, puree pieczone bakłażany z czosnkiem w robocie kuchennym. Zeskrobać puree do miski.
Na małej patelni, toast nasiona kminku na umiarkowanym ogniu, aż pachnące, o 40 sekund.
Przenieść do moździerza lub młynka do przypraw i ostudzić, a następnie zmielić na proszek. Do puree z bakłażana wymieszać kminek i 1/2 łyżeczki soli, następnie dodać żółtka, Pecorino i Fontinę.
Masło płytkie 9-na-13-calowe szklane lub ceramiczne naczynie do pieczenia.
Posypać 1 łyżką parmezanu. W dużej misce ubij białka ze szczyptą soli, aż utworzą się jędrne szczyty. Złóż jedną trzecią ubitych białek do mieszaniny bakłażanów, a następnie delikatnie złóż pozostałe białka, aż do połączenia.
Zeskrobać do przygotowanego naczynia, posypać pozostałą 1 łyżką parmezanu i piec w górnej trzeciej części piekarnika przez około 17 minut, lub do momentu, aż napuchnie i ledwo ujędrni; podawać.
Uwagi: Jeśli nie możesz znaleźć pepato Pecorino, użyj zwykłego Pecorino i dodaj 1 łyżeczkę grubo popękanego pieprzu.