Steki z tuńczyka zapiekane z cytrusowym sosem sojowym
Pieczone steki z tuńczyka z cytrusowym sosem sojowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 246 kalorii, 30g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 4,31 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, cukier, mirin i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Steki z tuńczyka zapiekane z cytrusowym sosem sojowym, Steki z tuńczyka pieczone w sosie z czerwonej papryki, oraz Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W małym rondelku, połączyć sos sojowy, mirin, szalotka, jalapeo, sok pomarańczowy, Skórka z cytryny i sok, cukier i kolendra. Dusić na umiarkowanym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 8 protokół. Odcedzić SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
Srebrne Nonpareile
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
W dużej patelni nonstick rozgrzać olej, aż się połysk. Tuńczyka doprawić solą i pieprzem. Gotować na dużym ogniu przez 1 minutę na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Mandarynki, Każda
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Przełożyć tuńczyka na półmisek i pozostawić na 1 minutę; grubo pokroić i podawać z sosem.
Tuńczyk można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Dwa winorośle Columbia Valley Merlot z 4.2 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 7 dolarów za butelkę.