Steki z przyprawami w sosie wiśniowym

Steki z przyprawami w sosie wiśniowym
Need a danie główne bezglutenowe? Steki z przyprawami w sosie wiśniowym mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis zawiera 4 porcje z 691 kalorii, 60g białka, oraz 40 g tłuszczu każdy. Na 8,46 zł za porcję, ten przepis okładki 31% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił na miejsce. Walentynki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest ona dostarczana przez Taste Of Home. Jeśli masz szalotkę, paprykę, tymianek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zmielony cynamon, możesz śledzić to danie główne z Cynamonowe Twisty jako deser. Z łyżką wynik 60% to danie jest solidne. Spróbuj Steki z tuńczyka z kolendrą i bazylią, Grillowane steki żeberkowe z fasolą szparagową i sałatką z pomidorów Cherry, oraz Sezamowe Steki Z Tuńczyka W Sosie Balsamicznym podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce połączyć wiśnie i wino; odstawić. W dużej zamykanej plastikowej torbie połącz pieprz, brązowy cukier, czosnek w proszku, papryka, kawa, sól, cynamon, kminek i musztardę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W PlasterkiSer Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W Plasterki
Dietetyczna Soda KremowaDietetyczna Soda Kremowa
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
Dodatkowe Jabłko OpcjonalnieDodatkowe Jabłko Opcjonalnie
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
(duża Tuba)(duża Tuba)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Dodaj steki, jeden na raz, i wstrząsnąć do pokrycia. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
3
Umieść olej w 10-in. Patelnia żeliwna; nachylenie do dna płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Rozgrzać olej na średnim ogniu; smażyć steki przez 2 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
5
Piec, bez przykrycia, w temperaturze 350° przez 15 minut lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądaną doneness (dla średnio rzadkich, termometr mięsa powinien odczytać 145°; medium, 160°; dobrze zrobione, 170°).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Wyjąć steki i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
7
Na tej samej patelni podsmażyć szalotkę na maśle,aż będzie krucha.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Dodać bulion i tymianek. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż płyn zmniejszy się o połowę, około 8 minut. Wymieszać ze śmietaną; doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 8 minut lub do zgęstnienia, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
9
Wymieszaj zastrzeżoną mieszaninę wiśni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego1/3 Szklanki Oleju Kokosowego Lub Roślinnego
10
SOS podawać na stekach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
11
W razie potrzeby posypać serem pleśniowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Czerwone Winogrona, Pokrojone Owoce Gwiaździste I Różne świeże ZiołaOpcjonalnie Czerwone Winogrona, Pokrojone Owoce Gwiaździste I Różne świeże Zioła

Składniki

4steki z polędwicy wołowej (1-1 / 4 cali grubości i 6 uncji każdy)steki z polędwicy wołowej (1-1 / 4 cali grubości i 6 uncji każdy)4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPokruszony ser pleśniowy, opcjonalniePokruszony ser pleśniowy, opcjonalnie11 funt cukinii,dietetyczna soda kremowadietetyczna soda kremowa1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Bita polewa i wiśnie maraschino z łodygami opcjonalnieBita polewa i wiśnie maraschino z łodygami opcjonalnie1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwiśnie suszonewiśnie suszone11 funt cukinii,mielony świeży tymianekmielony świeży tymianek1(może być lub przeglądać)ser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterkiser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterki0(może być lub przeglądać)cynamon mielonycynamon mielony1(może być lub przeglądać)kawa mielonakawa mielona0(może być lub przeglądać)kminek mielonykminek mielony0(może być lub przeglądać)musztarda mielonamusztarda mielona3(może być lub przeglądać)grubo zmielony pieprzgrubo zmielony pieprz1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikrem do intensywnego biciakrem do intensywnego bicia1(może być lub przeglądać)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibulion wołowy o obniżonej zawartości sodubulion wołowy o obniżonej zawartości sodu1(może być lub przeglądać)Do posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebulaDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebula596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwino porto, podgrzewanewino porto, podgrzewane1Dużeszalotka, drobno posiekanaszalotka, drobno posiekana

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to świetny wybór do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnio mocnymi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Wino, którego możesz spróbować to te Matan Awatea Cabernets-Merlot. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 32 dolarów.
Te Mata Awatea Cabernets-Merlot
Te Mata Awatea Cabernets-Merlot
Głęboka, midnight red-Awatea '14 to cenny klejnot. Aromaty dojrzałej czarnej porzeczki, jeżyny i czerwonych owoców rozwijają się z zmysłowego, brambly podniebienia. Warstwy przyprawy kakaowo-wiśniowej oraz kawałki cedru i rozmarynu odzwierciedlają teksturę, koncentrację i urok niesamowitego rocznika Hawke ' s Bay 2014. Stylowe, wyraziste, przybrzeżne cabernet, Awatea '14 to wino, które należy cenić.Mieszanka: 45% cabernet sauvignon 33% merlot, 14% cabernet franc i 8% petit verdot.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn