Steki pieprzowe z salsą

Steki pieprzowe z salsą
Potrzebujesz bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne danie główne? Steki pieprzowe z salsą mogą być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis zawiera 4 porcje z 403 kalorii, 40g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Za $2.19 za porcję, ten przepis okładki 29% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Ten przepis z Taste of Home wymaga soku z limonki, chili w proszku, pieprzu i pomidora. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest niesamowite. Spróbuj Steki Z Halibuta Z Pieprzem, Peppered Ribeye Steaks, oraz Peppered T-Bone Steaks dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
W małej misce połącz pierwsze osiem składników.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Wlej 1/2 szklanki do dużej zamykanej plastikowej torby; dodaj steki. Uszczelnij worek i obróć, aby pokryć; przechowywać w lodówce 8 godzin lub na noc. Przykryj i wstaw do lodówki pozostałą marynatę do fastrygowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
3
Połącz składniki salsy; przykryj i schłódź.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
4
Odcedź i wyrzuć marynatę ze steków. Grilluj pod przykryciem na średnim ogniu przez 7-8 minut z każdej strony lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądane wysmażenie (dla średnio rzadkich termometr do mięsa powinien wskazywać 145°; średni, 160°; dobrze wysmażony, 170°), fastrygując zarezerwowaną marynatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
5
Podawać z salsą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon

Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to świetny wybór na stek. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Winnica Joseph Phelps Pastorale Pinot Noir z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 50 dolarów za butelkę.
Joseph Phelps Pastorale Vineyard Pinot Noir
Joseph Phelps Pastorale Vineyard Pinot Noir
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia80
Magazyn