Steki bazyliowo-maślane z pieczonymi ziemniakami

Jeśli masz około 30 minut do spędzenia w kuchni steki Bazyliowo-maślane z pieczonymi ziemniakami mogą być niesamowite bezglutenowy i pierwotny przepis do wypróbowania. Ten przepis zawiera 4 porcje z 633 kalorii, 57g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Za 10,08 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 43 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Ten przepis z Taste of Home wymaga soli, masła, bazylii i pomidorów winogronowych. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia niesamowity wynik spoonacular 91%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Steki bazyliowo-maślane z pieczonymi ziemniakami-Digbi, Grillowane steki z miecznika z masłem Bazyliowo-kaparowym, oraz Steki z polędwicy z Gorgonzolanem i ziołami oraz Pieczony makaron czosnkowo-Winogronowo-pomidorowy z bazylią i rukolą.
Instrukcje
Piecz ćwiartki ziemniaków zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
W międzyczasie posyp steki solą i pieprzem. Na 10-calowej żeliwnej patelni zrumienić steki w 2 łyżkach masła.
Dodaj pomidory na patelnię.
Piec bez przykrycia w temperaturze 425° przez 15-20 minut lub do momentu, gdy mięso osiągnie pożądaną wysmażenie (dla średnio rzadkich termometr powinien wskazywać 145°; średni, 160°; dobrze wysmażony, 170°).
W małej misce wymieszaj bazylię i pozostałe masło. Przełóż steki łyżką i podawaj z ziemniakami.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Stek można łączyć z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Piwnice Dragonette Sta. Rita Hills Pinot Noir z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
![Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir]()
Dragonette Cellars Sta. Rita Hills Pinot Noir
Rok 2016 był kolejnym z serii wspaniałych roczników w Santa Barbara. Mieliśmy kolejny wczesny budbreak i (w przeciwieństwie do 2015) idealną pogodę podczas Setu, co pozwoliło na mocne, zrównoważone zbiory. Maj, Czerwiec i Lipiec były dość ciepłe, a dojrzewanie było dość szybkie; jednak Nietypowo chłodny sierpień znacznie spowolnił winorośl. Dla winiarza było to prawie idealne, ponieważ winogrona były w stanie zakończyć dojrzewanie powoli, bez skoków ciepła, a winogrona zachowały doskonałą kwasowość. W ciągu serii chłodnych poranków wybraliśmy każdy blok z niemal idealną dojrzałością i równowagą. Wina wydają się mieć wspaniały owocowy charakter, świeżą kwasowość i taninową strukturę oraz solidną głębokość.