Stek zapiekany z ziemniaczano-Karczochowym Haszem

Smażony stek z ziemniaczano-Karczochowym Haszem jest bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 455 kalorii, 27g białka, oraz 29g tłuszczu. Na $2.7 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odebrać sok z cytryny, masło, cebula, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Stek z flanki z Karczochowo-ziemniaczanym Haszem i Aleppo-pieprzowym Aioli, Stek z flanki z Karczochowo-ziemniaczanym Haszem i Aleppo-pieprzowym Aioli, oraz Patelnia Pieczony łosoś z ziemniaczanym Haszem.
Instrukcje
Wymieszać razem brązowy cukier i kolejne 3 składniki. Stek Rub mieszaniną cukru i odstawić 5 minut.
Podgrzać 1 Łyżkę. oliwa z oliwek w żeliwnej patelni grillowej na dużym ogniu.
Dodać stek; gotować, obracając raz, aż smażone, 12-16 minut dla średnio rzadkie.
Zdjąć z patelni; przykryć luźno folią aluminiową. (Alternatywnie, gotować stek na gazowym lub węglowym grillu.)
W międzyczasie ugotuj ziemniaki w pozostałych 3 łyżkach. gorący olej w dużej patelni na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, 10 do 12 minut lub do złotego koloru.
Roztopić 2 Łyżki. masło na patelni.
Dodaj cebulę; gotować, często mieszając, 5 do 7 minut lub do miękkości.
Dodaj karczochy i czosnek; gotować, często mieszając, 5 minut. Natkę pietruszki wymieszać, kolejne 2 składniki, ziemniaki i pozostałą 1 łyżkę. masło; gotować, często mieszając, 2 do 3 minut.
Stek pokroić po przekątnej na cienkie plastry i podawać z mieszaniną ziemniaków.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Uwaga: testowaliśmy z Alexia wszystkie naturalne czerwone Piecyki z oliwą z oliwek, parmezanem i prażonymi ziemniakami czosnkowymi.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. La Jota Howell Mountain Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
![La Jota Howell Mountain Merlot]()
La Jota Howell Mountain Merlot
#37 Wine Spectator Top 100 2019 La Jota Merlot 2016 obejmuje wszystko, co jest górskie Merlot ze strukturą, którą można rozkoszować. Nuty espresso, gorzkiej czekolady i tostów następują po dojrzałej jeżynie, mineralności i wadze na podniebieniu.