Stek z polędwicy z Prosciutto i bazylią

Stek z flanki z Prosciutto i bazylią może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 524 kalorie, 43g białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na 4,47 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, czosnek, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Stek marynowany w czerwonym winie wypełniony Prosciutto, Fontinanem i bazylią z redukcją Cabernet-szalotka, Faszerowany Stek Z Flanki, oraz Rolled Flank Stek Przepis dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpal gorący ogień w grillu lub rozgrzej piekarnik do 35
W dużej misce, połączyć bułkę tartą z pietruszką, Fontina, oliwki, parmezan, 2 łyżki oliwy z oliwek i 1 łyżka tymianku.
Połóż stek na powierzchni roboczej z krótką krawędzią skierowaną do ciebie. Naciśnij jedną ręką płasko na mięsie, aby go ustabilizować. Używając długiego, ostrego noża, wykonaj poziome cięcie w długim boku steku do odległości 1/2 cala od przeciwległej krawędzi. Otwórz stek jak książkę.
Pokrojoną stronę steku przykryć plastrami prosciutto, a następnie przykryć warstwą liści bazylii.
Na wierzchu rozprowadzić mieszankę okruchów chleba. Zaczynając od strony skierowanej do Ciebie, mocno zwiń stek wokół nadzienia. Używając Sznurka kuchennego, zwiąż rolkę w 4 lub 5 miejscach.
W małej misce połącz pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek i 2 łyżeczki tymianku z solą, czosnkiem i pieprzem. Rozetrzyj tę mieszankę na całym walcowanym steku.
Brzeg węgle do jednej strony grilla lub wyłączyć jedną stronę grilla. Grill stek na dużym ogniu, aż rumiane na całym, 8 do 10 protokół; włączyć stek 4 razy, jak gotuje. Przenieść mięso z dala od bezpośredniego ognia i grillować przez 15 do 20 minut, lub do momentu, gdy termometr rejestruje 120 do 125 dla średnio rzadkich. Alternatywnie podgrzej dużą patelnię żaroodporną.
Dodaj stek walcowane i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane na całym, 8 do 10 protokół.
Przenieś patelnię do piekarnika i piecz stek przez 20 do 30 minut, lub do momentu, gdy termometr natychmiastowy zarejestruje 120 do 125 dla średnio rzadkich.
Przełożyć zwinięty stek na deskę do rzeźbienia, przykryć luźno folią i odstawić na 10 minut. Wyrzucić sznurki i pokroić stek w poprzek 1/2 cala grubości.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Merlot reżysera z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 21 dolarów za butelkę.
![Merlot dyrektora]()
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.