Stek z pieczarkami z czerwonego wina
Need a danie główne bezglutenowe? Stek z pieczarkami z czerwonego wina może być super przepis spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 628 kalorii. Ten przepis służy 4. Na $6.49 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przepis ten zachwycił 117 osób. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Udaj się do sklepu i odbierz olej, steki, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Nowojorski stek z pieczarkami z czerwonego wina, Nowojorski stek z pieczarkami z czerwonego wina, oraz Stek z pieczarkami i sosem z czerwonego wina.
Instrukcje
W dużym (12-calowy) patelnia, stopić 4 łyżki masła na dużym ogniu, aż do spienienia.
Dodać grzyby, czosnek i zieloną cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż grzyby będą złote.
Dodaj wino i wymieszać, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki na patelni. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu, aż wino zmniejszy się o połowę i zacznie glazurować grzyby.
W międzyczasie obficie posolić steki.
Rozgrzać olej w dużej, ciężkiej patelni (takich jak żeliwo), aż połyskuje, a następnie dodać steki. Gotować, obracając tylko raz, aż średnio rzadkie lub do pożądanej doneness. Jeśli to konieczne, gotować steki w dwóch patelni, aby uniknąć tłoku.
Wyjmij z ognia i pozostaw na co najmniej 5 minut.
Pieczarki doprawić do smaku solą i pieprzem, następnie zdjąć z ognia.
Dodać natkę pietruszki i pozostałą łyżkę masła. Mieszać, aż masło po prostu topi się i sprawia, że sos jedwabisty.
Steki podawać z grzybami z czerwonego wina.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to GEN5 Merlot. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![GEN5 Merlot]()
GEN5 Merlot
# 40 entuzjasta wina Top 100 Best Buy of 2019