Stek Z Musztardą W Sosie Pomarańczowo-Balsamicznym

Stek z musztardą w sosie pomarańczowo-balsamicznym może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.8 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 258 kalorii, 27g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Jest idealny do valentin day. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką oregano, SOS pomarańczowo-balsamiczny, sos pomarańczowo-balsamiczny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać pomarańczowy można śledzić to danie główne z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest solidne. Spróbuj Stek z papryką w sosie Truskawkowym Zinfandel i pomarańczowo-musztardowym Aioli, Stek z papryką w sosie musztardowo-miętowym, oraz Stek z łososia z pomarańczowo-balsamiczną glazurą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść patelnię żeliwną 10-calową na ruszcie grillowym nad gorącymi węglami (400 do 500); niech patelnia ogrzeje co najmniej 10 minut lub do bardzo gorącego.
Przygotować sos pomarańczowo-balsamiczny; odstawić i ogrzać.
Połączyć paprykę i kolejne 5 składników w płytkim naczyniu; dobrze wymieszać.
Rozprowadzić musztardę równomiernie po obu stronach każdego steka. Pogłębiać każdy stek w mieszance przypraw.
Umieść steki na rozgrzanej patelni; gotować 3 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness (poza steki powinny być zwęglone, ale nie spalone).
Steki układamy na każdym z 4 talerzy, równomiernie polewamy każdym stek sosem pomarańczowo-balsamicznym i posypujemy natką pietruszki.
Uwaga: można zastąpić cztery 4-uncji świeże steki z tuńczyka na polędwicy wołowej. Gotować 2 do 3 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Flora Springs Napa Valley Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Flora Springs Napa Valley Merlot]()
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.