Stek Z Kurczaka Smażony
Smażony stek z kurczaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1021 kalorii, 55g białka, oraz 54g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.61 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, maślankę, olej canolan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest dobre. Spróbuj Stek Z Kurczaka Smażony, Stek Z Kurczaka Smażony, oraz Stek Smażony Z Kurczakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Stek pokroić na 4 równe porcje.
Maślankę umieścić w średnim naczyniu do pieczenia i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Połączyć 2 1/2 szklanki mąki, czosnek w proszku, cebula w proszku, papryka, chile de arbol i 2 łyżeczki koszernej soli i 1/2 łyżeczki świeżo zmielony czarny pieprz w misce i podzielić go między 2 naczynia do pieczenia.
Stek, kilka kawałków na raz, zanurzyć w mieszaninie mąki i odkleić nadmiar. Zanurz je w maślance i pozwól, aby nadmiar spłynął. Zagrzebać je ponownie w mące i odkleić nadmiar.
Umieść kawałki kurczaka na stojaku do pieczenia na blasze do pieczenia, podczas gdy olej się nagrzewa.
Rozgrzać 1-calowy oleju w dużej żeliwnej patelni, aż osiągnie 360 stopni F na termometrze do głębokiego smażenia.
Dodać mięso, 2 kawałki na raz, i gotować, aż złoty kolor z obu stron.
Wyjąć je na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami i doprawić solą, do smaku. Powtórz z pozostałymi kawałkami.
Przenieś mięso do stojaka ustawionego na blasze do pieczenia i utrzymuj je w cieple w piekarniku podczas przygotowywania sosu.
Usuń wszystkie, ale 2 łyżki tłuszczu z patelni, pozostawiając chrupiące kawałki z panierki.
Dodać boczek i gotować, aż złoty kolor i chrupiące.
Wyjąć łyżką szczelinową na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami.
Powrót patelni do pieca na średnim ogniu.
Pozostałe 2 łyżki mąki ubijamy na patelnię i gotujemy przez 1 minutę. Powoli ubić ciepłe mleko i nadal gotować, ubijając od czasu do czasu, aż zgęstnieje. Wymieszać z grubą śmietaną i tymiankiem, doprawić solą i dużą ilością świeżo zmielonego czarnego pieprzu, do smaku.
Podawać po 1 kawałku steku na osobę polane sosem i przyozdobione kilkoma kawałkami boczku.
Dekoruj gałązkami tymianku.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować pochodzenie winnice Napa Valley Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 34 dolarów za butelkę.
![Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot]()
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.