Stek z karmelizowaną cebulą i glazurą balsamiczną
Stek z karmelizowaną cebulą i glazurą balsamiczną to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.8 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 292 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Mieszanka octu balsamicznego, soli, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowany stek z boczkiem glazura balsamiczna, Kanapki z grillowanym stekiem z karmelizowaną cebulą i pieczarkami, oraz Grillowany stek z polewy balsamicznej i Gremolaty pomarańczowej.
Instrukcje
Ocet balsamiczny zagotować w małym, ciężkim rondlu. Zmniejszyć ogień do średniej; gotować, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki (o 5 protokół).
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, i smażyć 10 minut lub do miękkości.
Posypać 1/4 łyżeczki soli; podsmażyć 18 minut lub aż cebula będzie złoty kolor.
Posyp stek pozostałą 1/4 łyżeczki soli, pieprzu i tymianku.
Umieść stek na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania; broil 6 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Pokrój skośnie w poprzek ziarna na cienkie plasterki.
Stek podawać na cebuli; skropić polewą balsamiczną.
Uwaga: stek i karmelizowana cebula są wspaniałymi partnerami dla wielu czerwonych win. Ale glazura z octem balsamicznym stanowi wyzwanie, ponieważ ocet może ostry smak wina. Szczególnie dobrze radzi sobie z octem jedna odmiana: syrah (znana również jako shiraz). Dostępnych jest wiele wspaniałych syrah/shirazes. Spróbuj gejzer Peak Winery shiraz z Kalifornii, który jest gęsty i lipsmacking--kradzież w $ - Karen MacNeil
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Prowincja Peju Merlot z oceną 4.5 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah