Stek z flanki z sosem grzybowym
Stek z flanki z sosem grzybowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 1,83 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 248 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Mieszanka smaku skoncentrowanego bulionu wołowego, czosnek, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 52 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 46%. Podobne przepisy to Stek z flanki z sosem grzybowym, Stek z flanki z kremowym sosem grzybowym, oraz Stek z flanki z sosem grzybowym Shiitake.
Instrukcje
Rozgrzać 1 łyżkę oleju w patelni 10-calowej na średnim ogniu.
Dodać wołowinę i gotować, aż dobrze rumiane z obu stron, aż pożądana doneness, o 10 minut dla średnio rzadkie.
Rozgrzać 1 łyżkę masła i pozostały olej na patelni.
Dodać grzyby i gotować przez 5 minut lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj szalotka, czosnek i rozmaryn i gotować i mieszać przez 30 sekund. Wmieszaj skoncentrowany bulion, wodę i pozostałe masło i gotuj, aż masło się rozpuści.
Pokrój wołowinę ukośnie na ziarno na cienkie plasterki.
Podawać mieszankę grzybową z wołowiną.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Miranda Lambert County Road Merlot wina z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![Miranda Lambert County Road Merlot Wine]()
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.