Stek Z Flanki Marynowany Imbirem
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Stek z flanki marynowany imbirem może być świetnym przepisem. Na 3,62 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 419 kalorii, 32G białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sos sojowy, zmielony imbir, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać zmielony imbir, można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Imbir Sojowy Marynowany Stek Z Flanki, Grillowany Stek Marynowany Z Miodem I Imbirem, oraz Imbirowo-limonkowe marynowane krewetki z grillowanym stekiem i masłem kolendrowym.
Instrukcje
Połącz olej roślinny i następne 6 składników w płytkim naczyniu do pieczenia lub dużej plastikowej torbie do zamrażarki z zamkiem błyskawicznym; dodaj stek, obracając się do płaszcza. Przykryć lub uszczelnić i schłodzić 8 godzin, obracając od czasu do czasu.
Wyjąć stek z marynaty, odrzucając marynatę.
Grill, przykryty pokrywą grilla, na średnim ogniu (350-40
8 do 10 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Odstawić 5 minut; pokroić w cienkie plastry po przekątnej ziarna.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. GEN5 Merlot z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
GEN5 Merlot
# 40 entuzjasta wina Top 100 Best Buy of 2019