Stek Duszony
Duszony stek może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 595 kalorii, 39g białka, oraz 40 g tłuszczu każdy. Na 4,28 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka wody, steki ostrze, cebula, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Stek Duszony, Sunny ' s Smothered Rib Eye Steak, oraz Hamburgery Stekowe Duszone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Boczek gotować w 1 łyżka oleju na dużej patelni ciężkiej na średnim ogniu, aż chrupiące.
Odcedzić na ręcznikach papierowych, rezerwując tłuszcz na patelni, a następnie kruszyć.
Tymczasem Funt steki 1/4 cala grubości między arkuszami folii za pomocą płaskiej stronie pounder mięsa. Przeciąć każdą chrząstkę nożycami kuchennymi (aby zapobiec zwijaniu się), a następnie osuszyć steki.
Wymieszać mąkę, 1 łyżeczkę soli i 1/4 łyżeczki pieprzu oraz steki ze wszystkich stron, wytrząsając nadmiar.
Podgrzać tłuszcz boczkowy na średnim ogniu, aż się połyśnie, następnie brązowymi stekami z obu stron w partiach; przełożyć na talerz.
Dodaj cebulę na patelni z pozostałą łyżką oleju, 1/4 łyżeczka soli, i 1/8 łyżeczka pieprzu i gotować na średnim ogniu, często mieszając i skrobanie się brązowe kawałki, aż zmięknie i rumiane, o 10 protokół.
Dodać steki z dowolnymi sokami mięsnymi i wodą i doprowadzić do wrzenia. Dusić, szczelnie przykryte, na małym ogniu, aż mięso będzie bardzo miękkie, o 1 1/4 godziny. Jeśli sos jest cienki, przełożyć mięso na talerz i gotować, aż zmniejszy się do około 1 szklanki. Steki doprawiamy solą i pieprzem.
Podawać z sosem i posypane boczkiem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 99 dolarów za butelkę.
![Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley]()
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Czarna wiśnia, przyprawa, bogaty