Spianata con Fave: miękki chleb z Favas i Pecorino
Spianata con Fave: miękki chleb z Favas i Pecorino jest Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Ten chleb ma 399 kalorii, 21g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pecorino, mąkę, ciepłą wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 godzin i 55 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%. Podobne przepisy to Insalata di fave e pecorino (sałatka ze świeżego bobu i sera pecorino), Zupa Favan i pecorino: Zuppa di Fave e Pecorino, oraz Soft & Chewy Coconut Flour Chocolate Chip Cookies (bezglutenowe!) ... & Fave Five piątek: zdrowy Brunch Na Dzień Matki.
Instrukcje
Wykonanie gąbki: Uruchom gąbkę noc wcześniej. Wymieszać drożdże, 2 łyżki mąki i 1/4 szklanki ciepłej wody w misce do mieszania.
Odstawić 3 do 5 minut, aż drożdże ożywi się z małymi pęcherzykami. Resztę mąki i wody ubić drewnianą łyżką. Ciasto powinno być elastyczne. Zeskrobać po bokach miski i zamknąć ją folią.
Odstawić do wzrostu w temperaturze pokojowej 7 do 8 godzin.
Zrób ciasto: w mieszance elektrycznej stojącej z mocowaniem do haka do ciasta, wymieszaj 2 szklanki mąki i sól.
Dodać połowę mieszanki do gąbki, wraz z oliwą z oliwek i smalcem lub masłem. Ubić około 5 minut, tworząc bardzo elastyczne ciasto. Stopniowo wymieszać resztę mieszanki mąki. Zagnieść ręcznie około 10 minut na miękkie, ale nie lepkie ciasto.
Umieść ciasto w naoliwionej misce, a górę uszczelnij folią.
Niech wzrośnie w temperaturze pokojowej 2 godziny, lub do podwojenia.
Kształtowanie ciasta: lekko nasmaruj patelnię do pizzy o średnicy od 14 do 16 cali. Rozwal ciasto.
Zwinąć i rozciągnąć ciasto, aby pasowało do patelni. Powinien mieć grubość od 1/4 cala do 1/2 cala, aż do krawędzi patelni.
Drugi wzrost: przykryć patelnię ręcznikiem kuchennym i pozostawić ciasto do wyrośnięcia 2 godziny. Ciasto powinno być podwojone pod względem objętości i nie powinno odskakiwać po szturchnięciu palcem.
Pieczenie i serwowanie: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. wsadź palce w wierzch bochenka.
Na wierzch rozprowadzić 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek, posypać solą i rozmarynem.
Piec 10 minut, następnie obniżyć ogień do 350 stopni F i piec kolejne 25 minut. Chleb robi się, gdy dno bochenka brzmi pusto po naciśnięciu.
Podawać na ciepło, lub w temperaturze pokojowej, pokrojone w kliny, z favas peel-yourself i pecorino.