Spaghetti z czosnkiem
Spaghetti z czosnkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.7 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 26g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 728 kalorii. Mieszanka płatków pieprzu, oliwa z oliwek, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 33 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Spaghetti Aglio, Olio E Peperoncino (Spaghetti Z Czosnkiem, Oliwą Z Oliwek I Papryką Chili), Spaghetti z czosnkiem, cebulą i pancettą: Spaghetti alla Gricia, oraz Spaghetti spaghetti z masłem czosnkowym.
Instrukcje
Czosnek obrać bez kruszenia goździków i cienko pokroić wzdłuż tak równomiernie, jak to możliwe (powinieneś mieć około 1 szklanki; w razie potrzeby obrać i pokroić więcej). Czosnek gotować w 4 łyżki (1/4 szklanki) oleju w 12-calowej patelni nonstick na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż tylko złoty, 7 do 10 protokół.
Czosnek przełożyć łyżką szczelinową do miski. (Czosnek będzie chrupiący, gdy ostygnie.)
Dodać płatki papryki na patelni i gotować, mieszając, 1 minutę, a następnie usunąć patelnię z ognia.
W międzyczasie, gotować spaghetti w garnku 6-do 8-quart wrzącej aż al dente. Rezerwa 1 szklanka wody do gotowania, a następnie spaghetti odsączyć w durszlaku. Wymieszać skórkę i sól do oleju na patelni, a następnie dodać spaghetti, pietruszka, i 1/2 Puchar zastrzeżone wody do gotowania. Wrzucić na umiarkowanie wysokim ogniu, aż dobrze połączone, 30 sekund do 1 minuty, dodając wystarczającą ilość zarezerwowanej wody do gotowania, aby utrzymać wilgotne spaghetti.
Dodać połowę czosnku i wrzucić.
Wyjąć z ognia i wrzucić makaron z pozostałym 1 1/2 łyżki oleju i soli i pieprzu do smaku.
Przełożyć do miski i posypać pozostałym czosnkiem.